Δερματοχειρουργική

Εξατομικευμένες ιατρικές λύσεις!


Μαλθακά ινώματα ή ακροχορδώνες

Καλοήθεις, δερματικές βλάβες αγνώστου αιτιολογίας. Αντιμετωπίζονται χειρουργικά.

Θηλώματα

Ιογενείς δερματικές βλάβες που θεραπεύονται χειρουργικά.

Μυρμηκίες

Ιογενείς δερματικές βλάβες που είναι δυνατόν να μεταδοθούν σε άλλα σημεία του σώματος στον ίδιο ασθενή (αυτοενοφθαλμίσιμες) ή σε άλλους ασθενείς (ετεροφθαλμίσιμες). Αντιμετωπίζονται χειρουργικά ή με τοπικά δραστικά σκευάσματα.

Σμηγματορροϊκές μυρμηκίες

Οι συνηθέστεροι καλοήθεις όγκοι του δέρματος. Έχουν ρυπαρή, εύθρυπτη επιφάνεια, δεν είναι μεταδοτικές και αφαιρούνται χειρουργικά.

Κεχριά

Μικρές κύστεις της επιδερμίδας που εμφανίζονται, συνήθως, γύρω από τα μάτια και αφαιρούνται χειρουργικά.

Τύλοι

Εντοπισμένες παχύνσεις του δέρματος που οφείλονται είτε σε μηχανικό ερεθισμό, είτε σε μειωμένη απόπτωση των κυττάρων της επιδερμίδας. Συνήθως εμφανίζουν έντονο πόνο και αντιμετωπίζονται χειρουργικά.

Κύστεις

Καλοήθεις βλάβες του δέρματος με περιεχόμενο κερατίνη, που κάποιες φορές φλεγμαίνουν και γίνονται επώδυνες. Αφαιρούνται χειρουργικά.
Πυογόνο κοκκίωμα

Μονήρης βλάβη του δέρματος συνήθως ανώδυνη που, όταν τραυματιστεί, αιμορραγεί ακατάπαυστα. Εξαφανίζεται με κρυοπηξία, διαθερμοπηξία και με χειρουργική αφαίρεση.

Ακτινική κεράτωση

Βλάβες του δέρματος που εμφανίζονται στις ηλιοεκτεθειμένες περιοχές του σώματος. Πρόκειται για ενδοεπιδερμικά καρκινώματα, τα οποία πρέπει να αφαιρούνται.

Υπεριδρωσία (μασχαλών, παλαμών, πελμάτων)

Υπερλειτουργία των ιδρωτοποιών αδένων. Όταν δεν συνοδεύεται από οργανικό πρόβλημα, μπορεί να αντιμετωπισθεί με εγχύσεις βοτουλινικής τοξίνης (BOTOX – DYSPORT), ανά 6 μήνες περίπου.

Καθαρισμός προσώπου (Φαγεσωρική Ακμή)

Σε δέρματα, κυρίως, με φαγεσωρική ακμή καλό θα ήταν, πριν την έναρξη της θεραπείας, να γίνεται καθαρισμός για την απομάκρυνση των φαγεσώρων. Η συγκεκριμένη διαδικασία απαιτεί τη χρήση ειδικών εργαλείων και υλικών.

Βιοψίες δερματικών βλαβών